vineri, aprilie 26, 2024
CeasuriOra exacta

Eric Clapton si-a vandut la licitatie ceasul cu 3,6 milioane de dolari

Ceasul de platina cu mecanism Patek Philippe, apartinand lui Eric Clapton, a fost scos la licitatie de Casa Christie’s la Geneva si este considerat de experti drept unul dintre primele 10 cele mai bune ceasuri din lume.

Acest Patek Philippe este un exemplar extrem de rar, avand pe cadran calendar cu fazele Lunii si ferestre pentru zilele si datele anului. Doar doua modele de acest fel au fost realizate din platina, unul fiind cumparat de artist in urma cu 10 ani.

Vestit colectionar, Eric Clapton a reusit sa obtina la licitatia organizata zilele trecute de Casa Christie’s la Geneva 3,44 milioane de franci elvetieni, adica 3,63 milioane de dolari.

Identitatea cumparatorului nu a fost dezvaluita, insa expertii il considera pe noul proprietar al ceasului un norocos, intrucat a intrat in posesia unui model ce face parte din Topul 10 al celor mai bune ceasuri de mana din lume, prin prisma unor factori precum importanta istorica, complexitatea mecanica, frumusetea, starea de conservare, raritatea si provenienta superioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *