vineri, iunie 14, 2024
Ora de Iarna

Date istorice, referitoare la ora de vara, in perioada Primului Razboi Mondial. Cand trece Romania la ora de iarna in 2023

ora 15In timpul Primului Razboi Mondial, introducerea orei de vara (daylight saving time) a devenit o masura comuna in mai multe tari, in special in Europa, din motive economice si militare.

Aceasta schimbare in timp a avut ca scop utilizarea mai eficienta a luminii naturale si a resurselor energetice in timpul conflictului.

Iata cateva date istorice legate de ora de vara in perioada Primului Razboi Mondial:

  1. 1916 – Germania: Germania a fost una dintre primele tari care a introdus oficial ora de vara in timpul Primului Razboi Mondial, pe 30 aprilie 1916. Aceasta masura a fost adoptata pentru a economisi combustibil si electricitate, resurse esentiale pentru razboi.
  2. 1916 – Marea Britanie: Regatul Unit a urmat exemplul Germaniei si a introdus oficial ora de vara pe 21 mai 1916. Decizia a fost luata pentru a spori eficienta in utilizarea resurselor in timpul razboiului.
  3. 1916 – Franta: Franta a implementat ora de vara in aceeasi perioada, pe 14 iunie 1916, ca masura de economisire a energiei.
  4. 1917 – Statele Unite: Statele Unite ale Americii au introdus ora de vara pentru prima data pe 31 martie 1917, in timpul participarii lor la Primul Razboi Mondial. Masura a fost menita sa ajute la economisirea energiei.
  5. 1918 – Extinderea orei de vara: Pe parcursul razboiului, multi alti aliati si tari neutre au adoptat ora de vara pentru a sustine efortul de razboi si pentru a economisi resursele.

Aceste date istorice reflecta importanta orei de vara in perioada Primului Razboi Mondial, cand resursele energetice si eficienta economica au devenit prioritare in contextul conflictului global.

Implementarea orei de vara a devenit o masura standard pentru multe tari in timpul razboiului, si, in unele cazuri, a continuat sa fie folosita si dupa incheierea conflictului.

Cand trece Romania la ora de iarna in 2023

Trecerea la ora de iarna 2023 are loc in Romania in noaptea de sambata, 28 octombrie, spre duminica, 29 octombrie 2023.

Ceasurile se dau inapoi cu o ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *