marți, iulie 16, 2024
ora exacta in lume

Cate state din SUA folosesc mai multe fusuri orare

In SUA ceasurile sunt reglate dupa 11 fusuri orare. 37 state americane folosesc o singura ora exacta pe intreg teritoriul, dar sunt si 13 state unde sunt folosite mai multe repere privind timpul.

Astfel, cele 13 state cu mai mult de o ora exacta sunt Oregon, Idaho, Nebraska, Kansas, Texas, North Dakota, South Dakota, Florida, Michigan, Indiana, Kentucky, Tennessee si Alaska.

Mare parte din regiunea Alaska se ghideaza dupa Alaska Standard Time, iar insulele Aleutian folosesc Hawaii-Aleutian Standard Time.

Statul Kansas foloseste Central Standard Time, cu exceptia Greeley, Hamilton, Sherman si  Wallace, care utilizeaza Mountain Standard Time.

Oregon regleaza ora exacta dupa the Pacific Standard Time, dar partea nordica a Malheur County foloseste the Mountain Standard Time.

Mountain Standard Time este folosita in Idaho, dar Pacific Standard Time si Central Standard Time se utilizeaza in Dakota de nord.

Mountain Standard Time este valabil la vest de raul Missouri, cu exceptia Oliver si Morton si a unei parti din McKenzie, Dunn, and Sioux. Partea sudica din Dakota foloseste the Central Standard Time, in timp ce in vest este utilizat Mountain Standard Time.

Cat este ora exacta acum la New York

Statul Texas utilizeaza Central Standard Time, cu exceptia El Paso si Hudspeth care isi regleaza ora dupa Mountain Standard Time. In Florida unii locuitori folosesc Eastern Standard Time, iar altii Central Standard Time. Cele doua zone de timp folosite pentru ora exacta in Kentucky sunt Eastern Standard Time si Central Standard Time.

Eastern Standard Time este valabil in Michigan, dar Central Standard Time este in Peninsula Upper la granita cu Wisconsin.

Cea mai mare parte din Nebraska este pe Central Standard Time, in timp ce o mica parte urmeaza ora exacta Mountain Standard Time.

Date diferite la UTC + 12 si UTC – 12

Mare parte din statul Indiana foloseste Eastern Standard Time, in partea de nordvest si sudvest fiind valabile Central Standard Time. Central Standard Time si Eastern Standard Time se utilizeaza in Tennessee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *