joi, noiembrie 30, 2023
Informatii utile

Cum se regleaza data si ora exacta

ora oficiala exactaPentru configurarea parametrilor referitori la data si ora exacta, in fereastra panoului de control (clic pe butonul Start, dupa care clic pe Control Panel) se va efectua un dublu clic pe simbolul grafic (Date and Time).

Se afiseaza o fereastra de dialog etichetata cu Date and Time Properties care are trei file. Fila poate fi accesata si din partea de jos – dreapta a ecranului.

Fila Date & Time permite reglarea orei interne a calculatorului precum si a datei calendaristice.

Pentru a potrivi ora, se executa un dublu clic pe portiunea ceasului digital care urmeaza sa fie modificata valoric (ora, minutul, secunda, semn pentru AM sau PM). In continuare, se executa o secventa de clicuri pe butonul grafic care arata jos sau sus, prin care se selecteaza un element.

Pentru modificarea datei calendaristice se va executa un clic pe butonul jos de la lista combinata corespunzatoare si se va alege luna dorita. Pentru modificarea anului se va realiza un clic pe semnul sus sau jos de la lista anilor, prin care anul va fi  selectat. Pentru selectarea unei zile se va efectua un clic pe numarul corespunzator situat în zona zilelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *