Ce aduce nou ora de iarna

ora exacta acum romania

 

În noaptea de 24 /25 octombrie 2020, România dar si multe alte tari de pe glob au trecut la ora de iarna, aceasta urmand sa fie pastrata pana la sfarsitul lunii martie, anul viitor, cand se va produce revenirea la ora exacta de vara.

Astfel, duminica, 25 octombrie, a fost cea mai lunga zi din anul 2020, avand 25 de ore.

Pe 26 martie 2019, Parlamentul European si-a adoptat pozitia cu privire la propunerea Comisiei Europene, decizia de renuntare a modificarilor orarului sezonier vara/iarna, incepand cu anul 2021. Consiliul nu si-a definitivat inca pozitia.

Aproape 3,9 milioane de cetateni UE  (84 % dintre participantii la sondajul initiat de catre Comisia Europeana) au votat impotriva schimbarii orei exacte de doua ori pe an.

Rezultatul sondajului, la care au participat un numar de 4,6 milioane de respondenti din toate cele 28 de state membre UE, a fost publicat pe siteul Comisiei Europene.

Rezultatele arata ca 76 % dintre respondenti considera ca schimbarea orei de doua ori pe an este o experienta „foarte negativa” sau „negativa”.

Printre motivele pentru care acestia doresc renuntarea la schimbarea orei se afla consideratii legate de impacturile negative asupra sanatatii, de cresterea numarului accidentelor rutiere si de lipsa economiilor de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *