Cum sincronizam parametrii computerului la ora exacta

Sistemul de operare Windows foloseste ora exacta nu doar pentru a afisa utilizatorilor aceasta informatie, pe ecranul principal al PC-ului, ci si pentru a inregistra cand creati sau modificati fisiere si organizarea acestora in memorie.
De obicei, ceasul Windows se sincronizeaza cu ora internetului o data pe saptamana, daca este conectat la internet. De asemenea, puteti comanda manual ceasul calculatorului sa se sincronizeze cu ora exacta oricand doriti.
Serviciul Windows Time (W32Time) sincronizeaza data si ora pentru toate calculatoarele care functioneaza in Active Directory Domain Services (ADDS). Sincronizarea timpului este esentiala pentru buna functionare a multor servicii Windows si a unor aplicatii (de tip LOB). Windows Time foloseste Network Time Protocol (NTP) pentru a sincroniza ceasurile de computer din retea, avand rolul sa valideze valoarea exacta a ceasului sau ca o secventa de timp poate fi atribuita cererilor de validare a retelei si accesului la resurse.

Daca PC ul sau laptopul intampina anumite erori legate de sincronizarea la time.windows.com, exista posibilitatea sa nu puteti accesa anumite siteuri.

ora exacta ceasul romaniei

Solutii de sincronizare a PC-ului la ora exacta

I. Prima solutie si cea mai simpla este cu click dreapta pe iconul cu ceasul de pe desktop, adjust date/time, cu optiuni din taburi de sincronizare la internet time sau reglare manuala a datei si orei exacte.

II. Daca aceasta nu functioneaza, putem schimba time server (pasi de urmat in Windows 10):

1. Control Panel
2. Clock, Language, and Region
3. Date and Time.
4. tab Internet Time
5. Change settings
6. Verificati daca e bifata optiunea Synchronize with an internet time server
7. Selectati un alt server de timp
8. Click pe butonul Update now, pentru sicronizarea cu noul server
9. OK.
10. Apply.

III. De asemenea, puteti utiliza functia Command Prompt, pentru sincronizarea computerului la internet time.

Deschideti Start Menu si cautati Command Prompt, pe care trebuie sa o rulati ca administrator (click dreapta Run as administrator).
In casuta User Account Control click pe Yes, pentru continuare.
Scrieti urmatoarea comanda si apasati tasta Enter:

w32tm /resync

IV. Daca niciuna din variantele de mai sus nu functioneaza puteti reseta Windows Time service configurations utilizand Command Prompt.

1. Start menu.
2. In casuta de cauta tastati cmd.exe, click dreapta si selectare Run as administrator.
3. Tastati urmatoarele comenzi, urmate de fiecare data de tasta Enter, care dezactiveaza Windows Time Service, sterge setarile initiale din registri si resicronizeaza:
net stop w32time
w32tm /unregister + tasta Enter
w32tm /register
net start w32time
w32tm /resync /nowait

Ulterior, restartati calculatorul, pentru aplicarea noilor parametri de sincronizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *