sâmbătă, mai 25, 2024
CeasuriInformatii utile

Ceasuri inteligente cu o autonomie de 180 de zile

baterieO problema importanta intalnita la ceasurile inteligente disponibile in acest moment pe piata este autonomia redusa a acestora, de doar cateva zile. Compania Swatch vrea sa extinda durata de viata a bateriei pe aceste dispozitive.

Astfel, inginerii firmei elvetiene au anuntat ca lucreaza la un acumulator, pentru ceasuri inteligente, care poate dura 6 luni pana la urmatoarea reincarcare.

Swatch Group va lansa anul viitor un smartwatch cu o „baterie revolutionara”, a declarat Nick Hayek, directorul executiv al companiei, pentru ziarul Handelszeitung.

Belenos, divizia de cercetare a Swatch, cel mai mare producator mondial de ceasuri, colaboreaza cu producatorul de baterii Penata in acest proiect al autonomiei orei exacte. Hayek spune ca bateriile dezvoltate vor putea fi folosite si in automobile, care se confrunta si ele cu problema autonomiei reduse.

De exemplu, autonomia de pe modelul Moto 360, unul din cele mai populare de pe piata, este de aproximativ o zi. Ceasul inteligent cu cea mai mare autonomie – de aproximativ 10 zile –  este in acest moment Pebble Time Steel.

„Cine vine pe piata cu o baterie de ceas inteligent care nu trebuie incarcata sase luni are un avantaj competitiv”, a spus Hayek in interviul acordat publicatiei citate.

One thought on “Ceasuri inteligente cu o autonomie de 180 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *