Lucruri mai putin stiute legate de trecerea la ORA EXACTA DE VARA

ora romaniaTrecerea la ora exacta de vara poate genera inca elemente de confuzie in multe locuri de pe Glob, fiind numeroase exemple in trecut ce ar fi putut schimba cursul istoriei.

Astfel, fiecare stat american are propriile optiuni legate de schimbarea orei exacte, oficialitatile fiind libere sa ignore trecerea la ora de vara.

Nici in acest an, locuitorii din Arizona, Hawaii, Puerto Rico, Insulele Virgine, precum si alte teritorii nu vor trece la ora exacta de vara.

In cazul in care aceste exceptii par a crea confuzie, situatia este insa totusi mai buna decat acum 50 de ani, cand DST (Daylight Savings Time) a fost de multe ori ignorat, iar rezultatul a insemnat haos.

„In 1965 s-au centralizat studii legate de un numar de 130 de orase din tara, cu o populatie de peste 100.000 locuitori. 59 dintre acestea nu au respectat ora de vara. Din cele 71 de care a facut, au existat cel putin 20 de zile diferite in care s-a trecut la ora exacta de vara. Mai mult, cineva a gasit doua birouri din Minneapolis, aflate in aceeasi cladire, in care se respectau fusuri orare diferite, deoarece apartineau de alte jurisdictii”, arata un studiu publicat de National Geografic.

Cum poate schimba cursul istoriei trecerea la ora de vara

Cand presedintele Iugoslaviei, maresalul Tito, a vizitat Statele Unite in anul 1963, intampinarea oficiala a acestuia a fost ratata, din cauza orei de vara. Avionul lui Tito aterizat intr-un oras din Virginia care nu a dat ora inainte, astfel incat nimeni nu era la aeroport sa-l intampine.

Ora de vara 2017. Cand trece Romania la noul orar

In acelasi an, oficialii Pentagonului au ajuns cu doua ore intarziere pentru o conferinta militara importanta in Alaska, pentru ca nimeni nu stia ce ora oficiala exacta era in acest stat.

De asemenea, data si ora semnarii acordului de pace de la Sharm el-Sheikh este considerata de palestinieni 5 septembrie 1999, dupa miezul noptii, pe cand un israelian ar spune 4 septembrie, dupa 11 noaptea.

“Am cazut de comun acord ca aceasta ceremonie sa inceapa la 8:00 si ei au intrebat: A noastra sau a voastra? A trebuit sa organizam astfel o alta intalnire a oficialilor, tot in acea dupa-amiaza. Ei au propus ora 5. Noi am intrebat: “Conform ceasului nostru sau al vostru?”. Ei au replicat: “Al nostru.” Asa ca am stabilit sa fie semnate doua acorduri, la doua ore exacte diferite. Procesul de pace urma sa fie salvat prin cele doua intalniri”, a rememorat un oficial israelian.

Un comentariu la „Lucruri mai putin stiute legate de trecerea la ORA EXACTA DE VARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *