joi, noiembrie 30, 2023
Informatii utileOra de Iarna

Ce efect neasteptat are trecerea la ora de iarna

ora de vara 2013Accidente rutiere sunt mai frecvente in primele doua saptamani dupa trecerea la ora de iarna, potrivit unor statistici, colectate timp de cinci ani, de o societate de asigurari auto din British Columbia, o provincie in vestul Canadei.

Societatea canadiana a ajuns la acest rezultat dupa ce a comparat numarul accidentelor rutiere produse inainte si dupa trecerea la ora de iarna, in perioada 2006-2010, a anuntat pentru AFP Lindsay Olsen, purtatoarea de cuvant a firmei.

A fost stabilit ca accidentele sunt cu 16% mai frecvente in primele doua saptamani de dupa trecerea la ora de iarna decat in cele doua saptamani de dinainte, un rezultat surprinzator in conditiile in care schimbarea orei aduce soferilor o ora suplimentara de somn. Totusi, potrivit societatii de asigurari, 30% dintre soferi „contrabalanseaza” aceasta ora adormind mai tarziu.

Asiguratorul evidentiaza consecintele acestui comportament asupra calitatii sofatului, mai ales asupra „concentrarii si atentiei la volan, precum si a timpului de reactie la potentiale pericole”, si indeamna la mai multa prudenta.

One thought on “Ce efect neasteptat are trecerea la ora de iarna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *