Celebrul Big Ben a depasit ora exacta oficiala

ora exacta romania angliaBig Ben, celebrul ceas din Palatul Westminster nu mai arata in prezent ora exacta, context in care are cel putin sase secunde in avans.

Conform AFP, Big Ben marcheaza ora in avans de aproape 15 zile, intrerupand emisiunile radio ale BBC si BBC World Service, care utilizeaza sunetul ceasului in direct.

‘Nu stim cum s-a intamplat. Trebuie sa facem progresiv o schimbare, fie adaugand monede vechi de cate un penny pentru accelerare, fieluand din greutate pentru incetinire. Procesul este destul de delicat, primele tentative de potrivire provocand intarzierea ceasului. A fost nevoie sa ne urcam acolo sus aproape in fiecare zi sa il potrivim’, a afirmat Ian Westworth, unul dintre cei trei ceasornicari ai celebrului orologiu. ‘Este un ceas vechi de 156 de ani… si este oarecum capricios. Inchipuiti-va la volanul masinii timp de 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an in ultimii 156 de ani’, a adaugat specialistul.

Numele de Big Ben este folosit adesea pentru a desemna turnul care adaposteste clopotul de 13,7 tone ce suna orele si marcheaza diferit sferturile de ora din capitala Marii Britanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *