Ceasurile inteligente pun presiune pe industria orei exacte din Elvetia

ceas ora exacta„Apple va vinde in curand la fel de multe ceasuri ca Elvetia, punand in pericol industria cu o istorie de 400 de ani a tarii. Vanzarile de ceasuri inteligente Apple ar putea atinge 20-30 de milioane de unitati pe an”, a declarat Elmar Mock, reprezentantul Swatch, citat de Bloomberg.

Rolex, Swatch Group AG si Compagnie Financiere Richemont sunt companiile care dau ora exacta in industria producatorilor de pe piata de ceasuri din Elvetia.

“Apple va reusi rapid. Va pune multa presiune pe industria traditionala de ceasuri si locurile de munca din Elvetia. Orice produs cu un pret cuprins intre 500 si 1.000 de franci este intr-un real pericol. Ma astept ca era glaciara sa vina peste noi”, a avertizat Mock.

Elvetia a exportat 28,6 milioane de ceasuri in 2014, iar valoarea totala a exporturilor din industria orei exacte a fost de peste 23,5 miliarde de dolari.

Apple Watch va intra pe piata in aprilie la preturi de 349 de dolari pentru modelul Sport, 549 de dolari pentru versiunea de mijloc si 10.000 de dolari in cazul versiunii high-end, a anuntat compania.

A fost lansat Apple Watch. Ce caracteristici are noul ceas inteligent

Apple ataca industria elvetiana a ceasurilor de 38 de miliarde de dolari, dupa ce a schimbat configuratia pietelor prin atragerea consumatorilor de la CD-uri la iTunes si a erodat dominatia Nokia prin redefinirea telefoanelor mobile.

In timp ce unele branduri elvetiene precum Tissot, TAG Heuer si Montblanc testeaza piata smartwatch-urilor, industria in ansamblul ei a subestimat pericolul, apreciaza Elmar Mock.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *