marți, iulie 16, 2024
CeasuriInformatii utile

„Timpul si omul” la Muzeul Ceasului

timpul romania oraMuzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din orasul Ploiesti a gazduit a XVI-a editie a Simpozionului National ”TIMPUL SI OMUL”.

Manifestarea dedicata orei exacte a avut loc in zilele de 6 si 7 noiembrie, perioada fiind corelata de organizatori cu data nasterii profesorului Nicolae Simache, fondatorul Muzeului Ceasului.

La manifestarea anuala au participat 50 de invitati din tara, colectionari si pasionati de orologerie, restauratori in domeniu, specialisti din muzee, cadre didactice din invatamantul universitar si preuniversitar romanesc.

Temele dezbatute in cadrul simpozionului, au fost structurate pe doua sectiuni:
• Timpul in concepte filozofice, stiintifice, artistice, religioase si literare
• Oameni care au marcat timpul-personalitati
• Ceasuri care au apartinut unor personalitati romanesti si straine
• Automate muzicale din patrimoniul muzeal national
• Evolutia si istoria orologeriei in plan national si universal
• Restaurarea ceasurilor si automatelor muzicale

Deschiderea lucrarilor acestei manifestari anuale a avut loc pe 6 noiembrie, la ora 11:00, in sala ”Arheologie prahoveana” a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova. In acelasi cadru au fost sutinute lucrari in plen, al caror continut se inscrie in evocarea personalitatii domnitorului Constantin Brancoveanu, de la al carui martiriu se implinesc anul acesta 300 ani. A doua sectiune a simpozionului s-a desfasurat in sala ”Media” a M.J.I.A. Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *