Cum afecteaza trecerea la ora de iarna mersul trenurilor

ora de iarna vara trenCFR Calatori informeaza ca, incepand de duminica – 26 octombrie 2014, in activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4.00 devenind ora 3.00. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifica mersul trenurilor in vigoare.

Trenurile de calatori vor pleca din gari (statiile din care se formeaza) dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 25 / 26 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.  In noaptea de 25 / 26 octombrie 2014, cand ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale.

Ora de iarna 2014

Trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie. Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficiala se face in aceeasi zi de duminica, 26 octombrie 2014, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Ucraina, trenurile vor circula dupa orarul in vigoare.

Informatii legate de mersul trenurilor – orarii, tarife, oferte, etc. sunt disponibile in statiile si agentiile de voiaj CFR si pe site-ul www.cfrcalatori.ro. (comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *