joi, aprilie 18, 2024
Ora de IarnaOra de varaOra exacta

Ora de vara 2014. La sfarsitul lunii martie Romania da ceasul inainte

ora de varaRomania va trece la ora de vara in noaptea de sambata spre duminica (29/30 martie 2014) . Toate ceasurile trebuie date inainte cu o ora (ora 03:00 devine ora 04:00).

Ideea trecerii la ora de vara ii apartine celebrului om de stiinta Benjamin Franklin si provine din secolul al XVIII-lea. Acesta a studiat modul in care lampile cu ulei produceau lumina si cat de eficiente erau acestea. Intr-o dimineata de vara, Benjamin Franklin s-a trezit la ora 6 si a fost  surprins de cat de multa lumina ii intra in camera. Continuarea articolului: Ora de vara. Ideea ii apartine lui Benjamin Franklin

Ora de vara a fost introdusa in Romania pentru prima data în anul 1932 si a functionat pana in anul 1942, între prima duminica din aprilie si prima duminica din octombrie.

Ce trebuie sa stim despre trecerea la ora de vara

Trenurile de persoane vor respecta programul de iarna si vor pleca din statii in conformitate cu acesta pana duminica, la ora 3:00 dimineata, care ora va deveni 4:00.

Ora de vara in Romania va fi valabila pana pe data de 26 octombrie. Vezi aici cand trece tara noastra la ora de vara/iarna pana in anul 2020.

2 comentarii la „Ora de vara 2014. La sfarsitul lunii martie Romania da ceasul inainte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *