Ora exacta va fi data in 2013 de ceasurile inteligente

Samsung, Apple, Google, LG, dar si alte companii importante, au intuit un nou trend in moda IT – ceasurile inteligente, si incearca sa se impuna pe aceasta nisa.

2013 va fi anul noilor ceasuri inteligente, ce vor da ora exacta cu tehnologie de ultima ora.

Motorola, parte componenta a Google, a dezvoltat ceasul inteligent MOTOACTIV, bazat pe un procesor Texas Instruments OMAP 3 de 600 MHz, memorie RAM de 256 MB, 8 GB de stocare interna, GPS si o versiune speciala de Android care ofera aplicatii de monitorizare a activitatilor sportive si un player audio.

iWatch de la Apple, in afara de ora exacta, va prelua si functiile telefonului. Echipa care a lucrat la noul dispozitiv a dezvaluit ca iWatch ar putea fi echipat cu un panou solar de marimea cadranului sau cu un dispozitiv kinetic asa cum au ceasurile automatice. Presa din SUA afirma ca acest ceas ar urma sa fie dintr-o sticla speciala, care se poate curba, sistem de operare iOS si preinstalat programul SIRI.

Compania Samsung nu vrea sa piarda ritmul tendintelor in domeniul IT si proiecteaza un ceas inteligent, ce ar putea avea multe dintre functiile unui laptop.  Dupa toate probabilitatile acesta se va numi Galaxy Altius.

Google Watch e surpriza pregatita de catre una din cele mai mari companii din lume, ce va functiona cu sistem de operare Android.

Sony a lansat pe piata o varianta de SmartWatch, compatibil cu dispozitive cu Android. Acesta receptioneaza prin bluetooth toate informatiile din telefon de pe o raza de 10 metri, se poate purta la mana sau agatat pe haine si poate fi personalizat cu aplicatii Android.

LG Smartwatch urmeaza sa fie un accesoriu pentru smartphone. Pe ecranul ceasului utilizatorul ar urma sa primeasca  notificari atunci cand ai apeluri nepreluate.

Pine este un alt ceas inteligent, anuntat de Neptune Computer, prezentat ca „primul ceas inteligent independent”, care nu are nevoie de un smartphone, avand incorporat un micro-SIM. Gadgetul va fi ca capabil sa efectueze apeluri telefonice, sa navigheze pe internet, dar si GPS. El are si o camera foto de 5 megapixeli si ecran de 2,5 inci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *