joi, aprilie 18, 2024
CeasuriInformatii utileOra exacta

A fost lansat Apple Watch. Ce caracteristici are noul ceas inteligent

cat e ceasul iphoneApple a lansat oficial primul sau ceas inteligent, Apple Watch, in cadrul evenimentului „Spring Forward”. Dispozitivul va fi disponibil la precomanda incepand cu 10 aprilie pe noua piete importante, iar livrarile vor incepe pe 24 aprilie.

Noul Apple Watch are o autonomie a bateriei de 18 ore in regim de utilizare moderata, permite realizarea de plati mobile si dispune de suport din partea unor aplicatii populare.

Apple a prezentat Apple Watch, primul produs nou al companiei din ultimii cinci ani, un dispozitiv destinat sa faca informatiile disponibile la incheietura mainii si care deschide larg calea dezvoltarii pietei tehnologiei produselor purtabile.

„Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodata, un mijloc revolutionar de conectare cu ceilalti. Este incredibil de precis, are o fata traditionala si una digitala, plina de detalii. Sau o fata simpla, eleganta, fara nicio cifra. Una care exprima timpul intr-un fel nemaintalnit, sau una pur si simplu amuzanta”, a spus Cook, aratandu-l pe Mickey Mouse.

Pentru Apple, promovarea ceasului inteligent este o cursa contracronometru. Ca sa aiba succes, Apple Watch va trebui sa atace piata ceasurilor conventionale. Insa aceasta piata nu a avut niciodata dinamica alerta a segmentului electronicelor. Cea mai mare perturbare a aparut la inceputul secolului trecut, cand ceasurile de buzunar au inceput sa fie inlocuite cu ceasuri de mana. De atunci nimic nu s-a schimbat prea mult. Iar la prima vedere, ceasul Apple are cateva functii utile, dar nu pare sa aduca nimic revolutionar.

Ora exacta in Romania

Pentru Apple, o alta problema va fi rata de inlocuire. Ceasurile conventionale scumpe sunt cumparate de obicei pentru a fi lasate mostenire din tata in fiu. Apple nu poate sa functioneze insa dupa acest model de afaceri. Va dori ca posesorii de Apple Watch sa isi cumpere in fiecare an noua generatie a ceasului inteligent. Asadar, concurenta cu ceasurile elvetiene va fi una destul de dura pentru gigantul IT american. Asta chiar daca Apple va folosi metale pretioase pentru cele mai scumpe versiuni ale ceasurilor sale.

Pe de alta parte unul dintre inventatorii ceasurilor Swatch este pesimist in legatura cu viitorul ceasurilor elvetiene, dupa lansarea Apple Watch. El spune ca Apple va vinde in curand la fel de multe ceasuri ca Elvetia, punand in pericol industria cu o istorie de 400 de ani a tarii.

Elmar Mock considera ca vanzarile de smartwatch-uri ale Apple ar putea atinge 20-30 de milioane de unitati pe an, in primii cativa ani, potrivit Mediafax.

„Orice produs cu un pret cuprins intre 500 si 1.000 de franci este intr-un real pericol. Ma astept ca era glaciara sa vina peste noi”, a avertizat Elmar Mock.

Ora de vara 2015

Totusi, Apple poate evita o confruntare directa cu ceasornicarii conventionali. Cum Apple Watch este pe jumatate ceas si pe jumatate mini-calculator portabil, vanzarile ar putea fi sustinute de cumparatorii de tehnologie, care oricum sunt mai multi decat cumparatorii de ceasuri elvetiene.

Apple Watch va fi disponibil in trei versiuni, din aluminiu, inox si aur, cu preturi intre 349 si 17.000 de dolari.

2 comentarii la „A fost lansat Apple Watch. Ce caracteristici are noul ceas inteligent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *