Ora exacta
Feb 212015
 

ora exacta in romaniaDaca intr-o prima faza, reprezentantii Swatch au afirmat ca ceasurile inteligente nu pot rivaliza din punct de vedere estetic cu creatiile orologeriei traditionale si ca ecranele acestora sunt prea mici pentru a fi utile, acestia si-au schimbat ulterior atitudinea si au anuntat ca vor lansa astfel de produse in cursul anului 2015.

Intr-un interviu recent, managerul companiei a dezvaluit ca noua gama de ceasuri inteligente va ascunde cateva surprize legate de ora exacta. Astfel, viitoarele produse vor fi compatibile cu platformele software Android si Windows, vor oferi conectivitate Bluetooth si NFC, vor include optiuni pentru platile electronice si nu vor avea nevoie de incarcare. In acest moment nu se stie daca vom avea de-a face cu un sistem automatic cuplat la o dioda piezoelectrica, o solutie tehnica folosita deja de catre Seiko, un mic panou solar sau cu o baterie interschimbabila cu autonomie mare.

In ceea ce priveste sistemul integrat de plati electronice, acesta va fi limitat pentru inceput la teritoriul Elvetiei, compania cautand insa cai de extindere prin achizitii sau parteneriate.

Swatch a fost unul dintre pionierii fuziunii dintre ceasul traditional si industria IT, compania elvetiana fiind unul dintre partenerii Microsoft care s-a implicat in dezvoltarea defunctei platforme SPOT. Dupa esecul acestui model timpuriu, Swatch s-a abtinut sa mai experimenteze si si-a exprimat public scepticismul atunci cand domeniul accesoriilor inteligente a inceput sa prinda amploare, insa compania si-a schimbat opinia in vara anului trecut si a anuntat ca va lansa produse noi in 2015.

Share/Bookmark

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>