Ora exacta
Aug 202014
 

Cartier_ora exacta Earth-MoonCartier a lansat in prima parte a acestui an mai multe modele de ceasuri. Dintre acestea, cel mai mult a iesit in evidenta modelul Earth and Moon.

Cu o abordare inedita a afisarii fazelor lunii, ceasu este destinat in special colectionarilor de piese rare. Tourbillon-ul pozitionat in dreptul orei sase afiseaza, la “cerere”, prin apasarea butonului din dreptul orei doua, faza curenta a lunii, prin aparitia unui disc pe suprafata tourbillon-ului.

Cand acesta este complet expus, indica luna plina, iar precizia este de o zi la 126 de ani. Cadranul asimetric afiseaza si un al doilea fus orar.

Ora exacta a Romaniei

Carcasa este confectionata din platina, diametrul este de 47 mm, iar mecanismul Caliber 9440 MC este unul cu intoarcere manuala si asigura o rezerva de putere de pana la trei zile.

Rotonde de Cartier Earth and Moon va fi produs in 50 de exemplare, la un pret de circa 230.000 euro, dar Cartier va produce si 10 exemplare cu diamante baguette cut, la un pret de aproape 500.000 euro.

Share/Bookmark

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>