Ora exacta
May 102014
 

ora europei centraleReprezentantii unei formatiuni politice propun trecerea orei Romaniei la Ora Europei Centrale.

Daca initiativa va fi acceptata, tara noastra ar avea aceeasi ora exacta cu Germania, Italia, Spania, Franta, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia si Olanda.

“Este o declaratie de intentie clara si ferma catre valorile europene, de demnitate europeana. Romania trebuie sa se alinieze la ritmul Europei, atat politic, economic, social, cat si simbolic. Relatiile noastre de parteneriat economic, colaborare politica si administrativa sunt in primul rand cu institutii si companii europene. In plus, cateva milioane de romani se afla in Europa si sunt in legatura cu familiile si prietenii din tara, iar o astfel de masura ar avea o contributie si in plan social, la crearea sentimentului de apartenenta la o Europa Unita”, a declarat Klaus Johannis, intr-un comunicat de presa.

“Stabilirea orei este o conventie, care a pornit initial de la parametrii tehnici (meridianele), dar a fost modificata de fiecare data atunci cand interesele politice au solicitat acest lucru. In prezent, ora este reglementata de Ordonanta de Guvern nr.20/18 august 1997, iar acum ar fi nevoie de un proiect de lege prin care Romania sa treaca la ora Europei Centrale”, se mai arata in comunicat.

Share/Bookmark

  One Response to “Romania ar putea trece la ORA Europei Centrale”

  1. Romania are nevoie vitala de orice milimetru de NORMALITATE! Felicitari celor care se trezesc si un salut calduros celor care ii urmeaza.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>