Ora exacta
Apr 122014
 

ceas inteligent oraVanzarea de ceasurile inteligente, dar si a celorlalte dispozitive IT mobile, a cunoscut un trend exploziv in ultima vreme. Totusi, acestea au o mare problema la aceasta ora: autonomia bateriei.

Majoritatea modelelor de pe piata nu reusesc sa depaseasca cateva zile de folosire. Acest lucru s-ar putea schimba la urmatoarea generatie de dispozitive purtabile inteligente.

Astfel, cercetatorii de la Institutul Corean de Stiinta si Tehnologie Avansate au realizat un plasture mic si flexibil capabil sa converteasca caldura corpului in curent electric ce ar putea fi folosit la incarcarea unui gadget purtabil.

Faptul ca dispozitivul poate genera curent electric in acest fel este impresionant, insa faptul ca este flexibil inseamna ca are potentialul de a deveni o tehnologie implementata in ceasurile inteligente ale viitorului apropiat.

Nu se stie inca cand tehnologia va fi lansata pe piata si nici daca aceasta ar inlocui in totalitate nevoia unui incarcator clasic, dar ne ofera o viziune optimista asupra urmatorului val de ceasuri inteligente.

De asemenea, o echipa de ingineri din Israel de la firma StoreDot vine cu o solutie de incarcare super rapida a aparatelor. In 30 de secunde de incarcare o baterie va ajunge de la 0 procente la 100% valoare a incarcarii. Prima baterie prototip a fost prezentata zilele trecute in cadrul conferintei Microsoft Think Next Conference din Tel Aviv.

Echipa StoreDot a utilizat o baterie modificata intr-un Galaxy S4 si a incarcat terminalul celor de la Samsung in 30 de secunde. Desi telefonul nu era complet descarcat, ci avea aproape zero procente la baterie, performanta atinsa de israeliti este remarcabila.

Share/Bookmark

  One Response to “VIDEO Cum vor fi incarcate ceasurile inteligente in viitor”

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>