Ora exacta
Oct 272013
 

ceasPeste 200 de piese – ceasuri de buzunar, de masa, de semineu si de perete – sunt expuse vizitatorilor pentru o incursiune în domeniul orologeriei din secolele XVIII– XX la Muzeul memorial ”Nicolae Iorga” din Valenii de Munte.

Expozitia ”Valori de orologerie europeana din patrimoniul Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” Ploiesti. Frumusetea vechilor ceasuri”, cuprinde piese realizate de manufacturi si firme renumite din Franta, Anglia si Elvetia.

O valoare deosebita o au piesele cu semnificatie memoriala, în expozitie regasindu-se ceasuri care au apartinut lui Nicolae Iorga, Theodor Aman, Pastorel Teodoreanu, Alexandru Xenopol si altii.

Alaturi de mesajul sau cultural, expozitia are ca scop si perpetuarea în constiinta publicului a statutului Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiesti, de institutie prestigioasa, cu un patrimoniu unic în reteaua muzeelor din România.

Share/Bookmark

  One Response to “Incursiune în orologeria secolelor XVIII-XX”

  1. Mar interersa si pe mine vreo 3 bucati de astfel de ceasuri

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>