Ora exacta
Sep 272013
 

ora de varaParlamentul din Spania va lua in discutie revenirea la fusul orar pe care il au Marea Britanie si Portugalia, cu scopul de a imbunatati productivitatea muncii, relateaza BBC News online.

In prezent, Spania se afla in fusul orar UTC+1 (GMT+2), pe cand Portugalia si Marea Britanie sunt cu o ora in urma. Documentul propus de o comisie a Parlamentului spaniol mentioneaza ca “in decursul a 71 de ani, Spania nu s-a aflat in fusul orar corect”.

In 1942, dictatorul spaniol Francisco Franco a modificat trecerea la ora de vara/iarna, instituind Ora Europei Centrale (UTC+1), pentru a sincroniza timpul cu Germania nazista (GMT+1).

“Noi dormim aproape cu o ora mai putin decat este recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Orarul nostru este determinat mai mult de soare, decat de ceasornic. Luam pranzul la ora 13.00, iar cina la ora 20.00, conform soarelui, dar ceasornicul arata ca este ora 15.00 si, respectiv, ora 22.00”, sustine comisia, subliniind ca “acest fapt a avut un efect negativ asupra productivitatii” populatiei.

Share/Bookmark

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>