joi, aprilie 18, 2024
CeasuriInformatii utile

Ceasurile pot fi curatate cu ultrasunete

Curatarea cesurilor de colectie, sau pe care le purtati zi de zi, poate fi facuta cu ajutorul ultrasunetelor.

Cu preturi incepand de la 10 euro puteti achizitiona un curatator cu ultrasunete, ce ajuta ceasul sa arate dupa mai mult timp de functionare ca nou.

Aparatul actioneaza printr-o baie de vibratii, unde se vor forma mici bule, incarcate electric. Acestea ajung in toate zonele ceasului si elimina impuritatile ascunse si greu de indepartat.

Ultrasunetele sunt generate de un traductor care este conectat la un generator. Atunci cand undele de ultrasunete ating frecvente foarte inalte se produce fenomenul de cavitatie, care este foarte eficient in procesul de curatare a pieselor.

Procesul de cavitatie se realizeaza in momentul in care undele ultrasonice ating o frecventa foarte inalta. In acest stadiu, ultrasunetele realizeaza o compresie, urmata de o expansiune brusca a moleculelor care compun lichidul de curatare (se creeaza o presiune care poate atinge 1300 de bari).

Acest proces fizic actioneaza asupra pieselor, realizand o curatare extrem de eficienta a unei game foarte largi de contaminanti de pe suprafata dorita.

Un astfel de aparat va ajuta si pentru curatarea de bijuterii, ochelari, proteze si aparate dentare, dar si suporti de memorie precum DVD si Blue Ray Disc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *