Ora exacta
Jan 172013
 

Iluminatul public din Ramnicu Valcea va folosi pentru stingerea si aprinderea becurilor stradale un sistem de ceasuri astronomice.

Noile ceasuri astronomice sunt setate sa declanseze sau sa opreasca iluminatul public in functie de apusul si rasaritul soarelui, calculat dupa coordonatele locului.

Costul unui astfel de ceas astronomic este de 500 de lei.

In vechiul mod de functionare ce comanda iluminatul public in functie de intensitatea luminii solare, exista posibilitatea ca fotocelula sa se obtureze sau sa nu functioneze normal, ceea ce putea duce fie la intarzieri in aprinderea luminilor seara, fie la functionarea iluminatului chiar si dupa rasaritul soarelui.

VIDEO Cum functioneaza ceasul atomic

Share/Bookmark

  One Response to “Ceasuri atomice, folosite pentru iluminat”

 1. “exista posibilitatea ca fotocelula sa se obtureze sau sa nu functioneze normal”.
  Pai, daca se obtureaza, inseamna ca nu s-a facut de demult curatenie !
  Daca nu functioneaza normal, inseamna ca s-a defectat ceva.
  . . .
  In ambele cazuri este vorba de NEGLIJENTA crasa din partea suupraveghetorilor sistemului.
  . . .
  Functionarea dupa “ora calculata” este muuuult mai proasta:
  – daca este cer senin sau innorat, diferenta de iluminare poate fi muuult mai mare decat in cazul cand geamurile fotocelulelor nu au fost curatate de praf ! Diferentele pot fi chiar si de 1-2 ore intre vreme senina si innorari de furtuna.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>