Ora exacta
Nov 302012
 

Istoria companiei Rolex, celebra companie elvetiana producatoare de ceasuri de lux, începe în 1905 când germanul Hans Wilsdorf o înfiinteaza la Londra.

Dupa trei ani (1908), Rolex se muta în Elvetia unde si-a pastrat sediul principal pana în prezent.

Firma produce peste 2000 de ceasuri în fiecare zi, în Geneva.

Cateva repere din istoria Rolex:

1910 – primul certificat oficial din lume pentru un cronometru de mana.
1926 – prima carcasa de ceas rezistenta la apa din lume, cunoscuta acum sub numele Rolex Oyster. Confirmarea publica a calitatilor acestui cronometru a venit in 1927, cand Mercedes Gleitze a intrat in Cartea Recordurilor, traversand inot Canalul Manecii. Ceasul Rolex Oyster pe care l-a purtat faimoasa inotatoare se afla in stare de perfecta functionare dupa o imersie de 15 ore si 15 minute.
1931 – Rolex Perpetual, primul ceas automat, alimentat de un mecanism intern care folosea miscarea bratului persoanei care il purta. Acest mecanism este precursorul tuturor ceasurilor automate moderne.
1935 – Sir Malcolm Campbell, cu un Rolex la mana, sparge recordul mondial de viteza (depasind propriul sau record) la Salt Lake Flats in S.U.A., la volanul masinii de curse Bluebird cu o viteza de peste 480 km/ora.
1945 – Rolex creaza Date Just Rolex, primul cronometru de mana automat, rezistent la apa si care indica data, vizibila printr-o deschidere a cadranului.

Firma Chronolink este importatorul exclusiv in Romania al ceasurilor Rolex.

Aceasta are trei magazine situate in Bucuresti in Hotelul JW Marriott si unul in Sectorul 3, pe Calea Victoriei nr. 68-70.

Telefon: +40-31-437.00.44

Share/Bookmark

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>